2016. jan 21.

Hamis marcipános szelet

írta: cieszter
Hamis marcipános szelet

Kedden a pszichológia vizsgám után hazamentem a kollégiumból. Ha már otthon voltam, mi mást tehettem volna: nekiálltam sütni. :) Kedvet kaptam ehhez a zöld színű finomsághoz, amit már jó régen készítettem. Majdnem minden meg is ovlt hozzá otthon, csak kefirért és kókuszreszelékért kellett elugranom boltba. Az egyik előnye ennek a süteménynek, hogy könnyű és hamar elkészül. Míg a tészta a sütőben volt, elkészítettem a vajas tejbedarás részt, majd mikor mindkettő kihűlt, összeállítottam. Talán a legbajosabb rész számomra a szeletelés volt. És íme az eredmény:

RECEPT: 

A tésztához: 12,5 dkg margarin, 4 ek. cukor, 1 tojás, 2 ek. kakaópor, 1/2 cs. sütőpor, 8 ek. liszt, 2,5 dl kefir

A margarin habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül pedig a kefirt. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A hamis marcipánhoz:  3 dl tej, 7 ek. cukor, 8 ek. búzadara,15 dkg margarin, 1 fiola zöld mandulaaroma

A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot és a búzadarát, majd kevergetés mellett sűrűre főzzük. Elkeverjük benne a puha margarint és a mandulaaromát. Ha kihűlt, a tésztára kenjük.

A tetejére: 10-15 dkg csokoládé, 1 ek. olaj, kókuszreszelék

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat. A sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk a kókusszal. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, majd felszeleteljük. 

Tipp: 

Forró vízbe mártott, majd letörölt késsel szeleteljük, úgy nem fog törni a csokoládé.

 

Szólj hozzá

zöld shrek marcipán mandula kókusz kakaó