Hamis marcipános szelet
Kedden a pszichológia vizsgám után hazamentem a kollégiumból. Ha már otthon voltam, mi mást tehettem volna: nekiálltam sütni. :) Kedvet kaptam ehhez a zöld színű finomsághoz, amit már jó régen készítettem. Majdnem minden meg is ovlt hozzá otthon, csak kefirért és kókuszreszelékért kellett elugranom boltba. Az egyik előnye ennek a süteménynek, hogy könnyű és hamar elkészül. Míg a tészta a sütőben volt, elkészítettem a vajas tejbedarás részt, majd mikor mindkettő kihűlt, összeállítottam. Talán a legbajosabb rész számomra a szeletelés volt. És íme az eredmény:
RECEPT:
A tésztához: 12,5 dkg margarin, 4 ek. cukor, 1 tojás, 2 ek. kakaópor, 1/2 cs. sütőpor, 8 ek. liszt, 2,5 dl kefir
A margarin habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül pedig a kefirt. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A hamis marcipánhoz: 3 dl tej, 7 ek. cukor, 8 ek. búzadara,15 dkg margarin, 1 fiola zöld mandulaaroma
A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot és a búzadarát, majd kevergetés mellett sűrűre főzzük. Elkeverjük benne a puha margarint és a mandulaaromát. Ha kihűlt, a tésztára kenjük.
A tetejére: 10-15 dkg csokoládé, 1 ek. olaj, kókuszreszelék
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat. A sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk a kókusszal. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, majd felszeleteljük.
Tipp:
Forró vízbe mártott, majd letörölt késsel szeleteljük, úgy nem fog törni a csokoládé.